Update 2015 KTM Duke 390 pakai Slipper Clutch

goozir.com
ktm duke 390 (2014)
Sobat goozir, dapat update dari motorbeam bahwa update KTM Duke 390 akan meliputi 20 perubahan dan salah satunya KTM Duke akan dilengkapi Slipper Clutch. Sudah makin keren aja nih kayak metic… disamping itu juga akan di lakukan perubahan dari riding experience dan  tentunya hal tersebut akan membuat berkendara dengan Duke 390 makin joss.

Sesuai bocoran tersebut ada 20 perubahan. Apa sajakah yang dirubah atau di upgrade? Cekidot deh…

  • Slipper clutch
  • Front fender design
  • Rear fender gets better structurel material
  • Sealed indicators to avoid waterseepage
  • Heating dissipation to the bottom with radiator fan assembly
  • Sock absorber belakang dengan pelindung debu (besi yang terlihat didalamper dilindungi bungkus plastik)
  • Rear spring gets flap protector
  • Stiffened front seat assembly to avoid touching air filter housing
  • Change in speedometer logic to avoid abrupt zero position on the run and accommodates new service interval of 7500kms
  • RH switch change to acommodate the new throttle grip angle effectively
  • Rear mud cover wider in size like on RC
  • Chain cover height increase to prevent slapping of chain
  • Changes in belly pan mounts
  • New hand grips  carried over from the RC series
  • Silencer mounting rubber damper changed to reduce vibrations
  • Spark plug gap has been  decreased to 0,8 mm from 1 mm
  • Connecting rod now gets abush at small end for added strength
  • New sealed bearings to avoid oil leakage at the output shaft
  • New collar sprocket
  •  Increase in oil output shaft diameter from 25 to 26 to acommodate new collar
Walaupun belum mendapat confirmasi resmi dari KTM tentang perubahan dari 20 bagian tersebut, namun perubahan tersebut dilakukan setelah mendapatkan umpan balik/feedback dari pelanggannya. Dan lebih jossnya lagi bahwa perubahan tersebut tidak akan merubah pricing  yang sudah ada. Namun itu masih tentatif dan tentu saja masih memungkinkan perubahan harga untuk update seperti itu. Tapi walaupun akan ada perubahan harga konsumen kemungkinan mau mebayar kelebihan tersebut dengan update yang segitu banyaknya. 
KTM Duke 390  dengan Slipper Clutch gimana munurut sobat goozir?
Semoga berguna….
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s